понеделник, 29 юни 2015 г.

Между ад и рай. Епилог

Те, разбира се, бяха много щастливи и поздравиха младите влюбени за изхода от тяхното приключение.
Вилата имаше нужда от ремонт, за да се разшири и да се поправят щетите, нанесени от бурята. Франсоа и Бил се заеха веднага с тази задача. Трябваше да са готови преди началото на дъждовния сезон, след 2 месеца. Трябваше да се пристрои и детска стая.
Зоуи Смит унищожи и личната си карта, но преди това изтегли всичките си пари от банковата си сметка. Тя прие официално името Джейн Доу и така се водеше вече на отчет на острова.
В края на сухия сезон Бил и Жаки се венчаха. Церемонията беше традиционна, полинезийска; с много гирлянди от цветя; огнени танци и хула. Състоя се в самото подножие на вр. Тохиеа – най-високата точка на острова, от която се откриваше спираща дъха панорама във всички посоки. Само дни след сватбата им, Бил изпълни желанието си: той и Жаки осиновиха Джейн Доу.
Скоро след това пък Джейн Доу стана госпожа Франсоа Джонсън. И заживели щастливо до края на дните си.
Най-сетне бе открила своя рай! Тук, на брега на тропически остров, наричан от мнозина „рай на Земята“ тя най-после бе пуснала котвата на своя кораб; търсенето й бе приключило. Тук щеше да съгради дома си; да дава дълбоки корени и силни криле на децата си; да обича и да бъде обичана, като всеки ден подклажда любовта си.
Кой казва, че не съществувал happy end?[4]

КРАЙ





[4] щастлив край (англ. ез.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар